Certificering milieumanagement

Certificering milieumanagement

Wat houdt certificering van milieumanagement in?

Als organisatie werkt u duurzaam en milieubewust. Nieuwe opdrachtgevers en aanbesteders vinden duurzaamheid belangrijk en stellen daarom steeds vaker ISO 14001 certificering als inkoopeis. Deze certificering vereist dat er een milieumanagementsysteem is ingevoerd dat voldoet aan de volgende eisen:

  1. Een werkend milieubeleid en -doelstellingen gerelateerd aan stakeholderseisen en een PLC-analyse;
  2. Een adequate aanpak van kritische milieurisico’s en monitoring van de maatregelen die daarvoor nodig zijn middels een Milieu Aspecten Register;
  3. Het meten en bewaken van relevante milieu indicatoren, waaronder naleving van de milieuwetgeving aan de hand van het Milieuwet Eisen Register;
  4. Het uitvoeren van interne milieuaudits en een effectieve directiebeoordeling;
  5. Continue verbetering aantonen.

Voor wie is een milieumanagementsysteem bedoeld?

Een milieumanagementsysteem is bedoeld voor organisaties het risico op nadelige gevolgen van milieu emissies willen aanpakken, aan milieuwetgeving willen voldoen, producten en diensten ontwikkelen en produceren vanuit het levenscyclusperspectief of efficiënter willen werken door milieubesparingen te realiseren.  Gecertificeerd milieumanagement wordt veel toegepast door infra en GWW bedrijven, bouw- en aannemersbedrijven en in de industrie.

Hoe kan Vos Advies u hierbij helpen?

Vos Advies beschikt de middelen en kennis om milieumanagement bij een groot aantal branches te ondersteunen. Wij beschikken over meerdere milieudeskundigen en adviseurs. Wij bieden daarbij slimme oplossingen, en een integrale aanpak zodat u met één aanspreekpunt werkt voor alle milieudisciplines. Wij durven met recht te stellen dat u bij ons het meest uitgebreide aanbod aan ondersteuningsdiensten zult vinden.