Kwaliteitscertificering

Kwaliteitscertificering

Wat houdt gecertificeerd kwaliteitsmanagement in?

Als organisatie levert u kwaliteit. Uw bestaande klanten weten dat, maar nieuwe opdrachtgevers nog niet. Met een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem kunt u aantonen dat het kwaliteitsmanagement bij u op orde is.

Vanaf september 2015 is ISO 9001:2015 de internationale norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Deze generieke norm kan door iedere organisatie worden toegepast. Er zijn echter ook specifieke branche normen, zoals HKZ voor zorg, BRL 6000 voor installatietechniek of Groenkeur voor de groenvoorziening. Deze normen zijn vaak gebaseerd op ISO 9001, maar bevatten ook wetgeving en normen die van toepassing zijn op de betreffende branche of sector.

Voor vrijwel alle normen geldt dat de certificaten uitsluitend worden afgegeven door geaccrediteerde certificerende instanties, zoals KIWA, DEKRA, TÜV en DNV GL. Wij kunnen u vrijblijvend adviseren over de keuze van de juiste norm en certificerende instelling.

Voor wie is kwaliteitsmanagement bedoeld?

Vrijwel iedere organisatie past in meer of mindere mate kwaliteitsmanagement toe. Gecertificeerd kwaliteitsmanagement vergt echter meer. Namelijk dat er systematisch aan kwaliteit wordt gewerkt en dat kwaliteitsbeleid en -doelstellingen zijn afgestemd op de wensen en behoeften van klanten, stakeholders en wetgeving. Door het kwaliteitsmanagementsysteem te laten certificeren wordt dit onafhankelijk aangetoond. Certificering is niet voorbehouden aan grote organisaties. Ook kleine organisaties kunnen een kwaliteitscertificaat verwerven.

Een kwaliteitscertificaat is in veel gevallen een vereiste om deel te mogen nemen aan (Europese) aanbestedingen, en om producten en diensten te mogen leveren aan opdrachtgevers in bouw, industrie en installatie. Maar ook zorgaanbieders krijgen vrijwel altijd te maken met kwaliteitscertificering.

Hoe kan Vos Advies u hierbij helpen?

Vos Advies beschikt over de middelen en de kennis om kwaliteitsmanagement bij een groot aantal branches te ondersteunen. Wij bieden slimme oplossingen, zoals het eQuse online managementsysteem, kant-en-klare certificeringspakketten en altijd een integrale aanpak zodat u met één aanspreekpunt werkt voor alle certificeringsdisciplines.