VCU 2011/05

VCU 2001/05

VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en is er voor organisaties die personeel leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven.

VCU richt zich op Veiligheid en Gezondheid en heeft als doel dat er bij het matchen van uitzendkrachten voldoende aandacht wordt besteed aan risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid. Een bedrijf dat VCU gecertificeerd wil worden moet ook over een NEN 4400-1 certificering beschikken.

De certificeringseisen voor VCU kunt u hier gratis downloaden.

Voor wie is VCU bedoeld?

VCU-certificatie is bedoeld voor bedrijven die personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Die bedrijven voeren werkzaamheden uit met mogelijk verhoogde risico’s in een risicovolle werkomgeving. Vaak gaat het om bouw-, installatie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

VCU is niet bedoeld voor bedrijven die zelf opdrachten aannemen, daarvoor is VCA bedoeld.

Hoe kunnen wij u helpen met VCU?

Wij kunnen zelfstandige uitzendbureaus al in 3 bezoeken naar een gegarandeerde VCU certificering begeleiden.

Maar uiteraard bieden wij ook een maatwerk oplossingen voor grotere uitzendorganisaties, eventueel met gebruik van het eQuse online managementsysteem. Hierbij profiteert u van een multisite oplossing die garandeert dat alle vestigingen met hetzelfde VCU systeem werken. Bijkomend voordeel is dat de externe audit grotendeels via een steekproef verloopt.