Veiligheidsladder

Veiligheidsladder

Helaas horen we nog vaak berichten van ongevallen op de werkvloer. Om te voorkomen dat incidenten gebeuren en werknemers gewond raken, is de Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) in het leven geroepen. De Veiligheidsladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten en continu te verbeteren. Hiermee geeft het inzicht in de mate van bewust veilig werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger er wordt gescoord op de Veiligheidsladder. Zo maakt deze methode de mate waarin een organisatie veilig werkt aantoonbaar!

Lees meer informatie over de Veiligheidsladder:

Voor wie is de Veiligheidsladder bedoeld?

De Veiligheidsladder is ontwikkeld door ProRail en was oorspronkelijk bedoeld voor de railbranche. De methode heeft in deze sector zo goed gewerkt, dat NEN is gevraagd om de Veiligheidsladder ook beschikbaar te maken voor andere sectoren. Doordat het kernconcept generiek toepasbaar is, biedt de methode aanknopingspunten voor bedrijven in alle branches. Daarnaast biedt het systeem voldoende ruimte om de criteria te interpreteren vanuit het eigen bedrijf. De norm voegt zich daarom ook bij andere Arbo keurmerken, zoals VCA en ISO45001.

Hoe kan Vos Advies u helpen met de Veiligheidsladder?

Vos Advies heeft ervaren veiligheidsdeskundigen in dienst. Deze deskundigen kunnen u begeleiden bij het certificeringsproces voor de Veiligheidsladder. Bent u benieuwd naar het certificeringsproces of wilt u direct een afspraak maken? Neem contact met ons op, dan maken we een persoonlijke afspraak om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.