PSO Prestatieladder

PSO Prestatieladder

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een Nederlands meetinstrument en keurmerk dat de mate van sociaal ondernemen objectief zichtbaar maakt. Doel is het oplossen van een maatschappelijk probleem door socialer te ondernemen: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en kwalitatief aan het werk helpen bij reguliere organisaties. Socialer inkopen draagt hier ook aan bij. De PSO stimuleert (meer) organisaties om hier aantoonbaar aan bij te dragen. Dat betekent dat zij (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan werk helpen. Bovendien toetst de PSO of dit op kwalitatief goede wijze gebeurt. (bron: PSO Nederland),

Meer informatie over wat de PSO exact meet en certificeert vindt u hier en in de PSO-handleiding.

Voor wie is de Prestatieladder Sociaal Ondernemen bedoeld?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen is toepasbaar voor alle soorten organisaties in Nederland met minimaal twee medewerkers. Van multinational tot buurtwinkel, van advocatenkantoor tot groenvoorziening en van gemeente tot sociale firma. Bedrijven kiezen voor PSO om socialer te ondernemen, doelgericht te werken aan social return, samen te werken met andere PSO-gecertificeerde organisaties (in de keten) en om te voldoen aan inkoopeisen van bijvoorbeeld de overheid. Lees hier over de voordelen van PSO.

Hoe kan Vos Advies u helpen met de Prestatieladder Sociaal Ondernemen?

Wij kunnen u helpen met het integreren van uw PSO beleid binnen uw bestaande certificeringen en het behalen van een certificering volgens de Prestatieladder Sociaal Ondernemen. Wij maken graag een persoonlijke afspraak om de mogelijkheden te bespreken.