CO2 Prestatieladder

CO2 Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten kan veel winst worden behaald in energiebesparing, het efficiënt gebruik van materialen en duurzame energie. Door certificering op basis van de CO2-Prestatieladder wordt aangetoond dat CO2 reductie daadwerkelijk gerealiseerd wordt. De CO2-Prestatieladder biedt 5 niveaus van CO2-reductie. De meeste bedrijven beginnen op niveau 3, maar het is ook mogelijk om direct niveau 4 of 5 te behalen.

Klik hier voor meer informatie over de CO2-Prestatieladder.

Voor wie is de CO2-Prestatieladder bedoeld?

De CO2-Prestatieladder kan toegepast worden door iedere organisatie die energiebesparing, en daarmee ook CO2 reductie,  wil realiseren. Bij aanbestedingen wordt een CO2 Prestatieladder certificering vaak gekoppeld aan een voordeel op de inschrijving. Hoe hoger de certificering op de prestatieladder, hoe hoger het voordeel. Hierdoor kunnen organisaties met een hogere inschrijfprijs toch als laagste uit de bus komen. Bedrijven die de CO2-Prestatieladder toepassen zijn meestal energie intensieve organisaties in bijvoorbeeld de bouw of GWW sector.

Hoe kan Vos Advies u helpen met de CO2-Prestatieladder?

Wij kunnen u helpen met het behalen van een certificering CO2 Prestatieladder op ieder niveau. Hierbij bieden wij ondersteuning bij het opstellen van documenten, vaststellen van verbeteringen, het voeren van de CO2 administratie en begeleiding naar de certificering. Maar ook na de certificering blijven wij organisaties ondersteunen met de CO2 verantwoording en energie audits. Wilt u weten hoe wij u kunnen begeleiden bij de CO2 Prestatieladder? Wij maken graag een persoonlijke afspraak om de mogelijkheden te bespreken.