HKZ Zorg en Welzijn

Informatie aanvragen


HKZ Zorg en Welzijn

Gemeenten, zorgverzekeraars, zorgkantoren en de Inspectie voor Gezondheid en Jeugd letten nauwkeurig op de kwaliteit van zorgaanbieders. Met het HKZ kwaliteitscertificaat voor Zorg en Welzijn een erkend kwaliteitscertificaat toont u aan dat bij uw zorginstelling het kwaliteitsmanagement op orde is. Bij u zijn cliënten in goede handen en krijgen ze de zorg die ze nodig hebben. Kwalitatief goed en doelmatig, zoals van u verwacht mag worden.

Wat houdt HKZ Zorg en Welzijn in?

HKZ is een Nederlandse kwaliteitsnorm die zich onderscheidt van andere kwaliteitsnormen, zoals ISO 9001 en EN 15224, door de nadruk op de zorgwetgeving en zorgkwaliteit. Het HKZ-keurmerk Zorg en Welzijn toont aan dat uw zorginstelling:

  • Werkt volgens de binnen de branche afgesproken richtlijnen
  • Voldoet aan de wettelijke eisen
  • De kwaliteit van zorg continu verbetert
  • Goed omgaat met risico’s en het leveren van veilige zorg

Hoe helpt Vos Advies u met het HKZ-keurmerk Zorg en Welzijn

Wij helpen u een goed functionerend HKZ kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten, zodat het HKZ-keurmerk Zorg en Welzijn niet alleen gemakkelijk haalt, maar ook alle middelen in handen hebt om dit keurmerk te behouden. Wij doen dat door training en praktische ondersteuning. Ook gebruiken wij software die al binnen uw organisatie aanwezig is zoals Microsoft 365 (Sharepoint en Teams) of Google G Suite. Hierdoor hoeft u niet te investeren in nieuwe software en opleidingen. En het beheer van uw kwaliteitssysteem kunt u eenvoudig aan ons uitbesteden. Zo kunnen uw zorgmedewerkers zorg leveren en profiteert u van onze kennis. Wel zo eenvoudig!