HKZ Kleine Organisaties

Informatie aanvragen


Deel deze pagina

HKZ Kleine Organisaties

Een certificaat HKZ Kleine Organisaties biedt praktijken en kleine zorgorganisaties de mogelijkheid om op een relatief eenvoudige manier een erkende kwaliteitscertificering met een praktisch kwaliteitshandboek volgend HKZ te tonen. Veiligheid, cliënt ervaringen, verbeteren van zorg, wetgeving, alles wat in een kleine organisatie speelt komt aan bod. Wilt u snel een goed en praktisch kwaliteitssysteem voor kleine zorgorganisaties met een HKZ certificaat? Dan zijn wij de partner voor begeleiding bij uw HKZ certificering. 

De Raad voor Accreditatie, de onafhankelijke toezichthouder op keurmerken, heeft de HKZ norm goedgekeurd zodat u het kunt vergelijken met aan ISO voor de zorg. Het schema wordt ook erkend door gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren. HKZ Kleine Organisaties is verkrijgbaar via NEN.

Voor wie is HKZ Kleine Organisaties bedoeld?

HKZ Kleine Organisatie is bedoeld voor kleine zorgpraktijken en zorgorganisaties. Verder mag de zorgorganisatie maar een beperkt zorgaanbod hebben, bij voorkeur vanuit één zorgdiscipline of door een multidisciplinair team met één probleemoriëntatie. Ook moet de organisatie ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Hoe kunnen wij u helpen met HKZ Kleine Organisaties?

Onze adviseurs hebben vele jaren ervaring in de zorg als zorgmedewerker en/of als adviseur. Wij hebben deze ervaring gebundeld in een kwaliteitshandboek, procedures en protocollen die door alle certificerende instanties worden goedgekeurd voor HKZ. Uiteraard voldoet u hiermee ook aan de IGJ eisen. Dat is erg belangrijk omdat IGJ jaarlijks kleine zorgorganisaties bezoekt voor een kwaliteitscontrole. De resultaten hiervan worden op internet openbaar gemaakt. U wilt natuurlijk voorkomen dat uw zorgorganisatie negatief in het nieuws komt.

Maar HKZ gaat verder dan alleen kwaliteit. Ook veiligheid, wetgeving en arbo komen aan bod. Het is dus echt een complete aanpak van uw zorgorganisatie.

Wij kunnen u op 2 manieren helpen met HKZ Kleine Organisaties mét certificeringsgarantie!

  1. Wilt u als team aan de slag met HKZ dan kunnen wij u via een interne training (meerdere sessies en een afsluitende audit) begeleiden naar de HKZ certificering.
  2. Heeft u liever complete begeleiding en persoonlijke ondersteuning bij het opstellen van het kwaliteitshandboek? Dan bieden wij u een compleet begeleidingspakket van A - Z, waarbij wij u ontzorgen en het papierwerk grotendeels overnemen. Uiteraard met een volledig maatwerk kwaliteitshandboek.

Graag bespreken wij de mogelijkheden persoonlijk met u.