Wat houdt IATF 16949:2016 in?

IATF 16949 is dé internationale norm voor een gecertificeerd kwaliteit managementsysteem van automobielproductie en service onderdelen. IATF 16949is gebaseerd op ISO 9001, maar volgt niet de High Level Structure van de nieuwe ISO normen. De norm bevat normeisen die specifiek van toepassing zijn op de automotive sector en is ontwikkeld door het International Automotive Task Force (IATF). IATF geaccrediteerde notified bodies hier te vinden.

Voor wie is IATF 16949:2016 bedoeld?

IATF 16949 is bedoeld voor organisaties die auto’s fabriceren of producten leveren aan de automobiel industrie. Het certificatieproces begint bij het vaststellen van de klanteneisen. Heeft een organisatie nog geen (potentiële) cliënt of beschikt het nog niet over de relevante cliënteisen dan is certificatie niet mogelijk. Ook fabrikanten van producten die indirect aan de automobielproduct worden geleverd kunnen gecertificeerd worden. De eisen van IATF 16949 gaan aanmerkelijk verder dan ISO 9001, hierdoor is het certificatieproces meestal ook omvangrijker.

Hoe kunnen wij u helpen met IATF 16949:2016?

Voor een succesvolle IATF 16949 werken wij altijd met een een op maat gemaakt plan van aanpak. Hierbij krijgt u optimaal maatwerk, gebaseerd op een inventarisatie/nulmeting. In het plan van aanpak combineren wij trainingen, kwaliteitsmanagementsoftware, audits en interim ondersteuning tot een optimaal aanbod voor u. Ook is het mogelijk om een ondersteuningsteam te formeren bestaande uit medewerkers op verschillende niveaus dat u snel naar een succesvolle implementatie kan begeleiden.

Wij maken graag een persoonlijke kennismakingsafspraak.

Menu