Wat houdt HKZ Tandartspraktijken in?

In tandartspraktijken staat kwaliteit voorop. Om de kwaliteit binnen algemene tandartspraktijken te waarborgen, is er de HKZ-norm Tandartspraktijken. ISO 9001 maakt integraal onderdeel uit van deze HKZ norm. Bij de HKZ-certificering wordt daarom ook direct het ISO 9001 certificaat behaald. De HKZ-eisen zijn een extra toevoeging op de ISO-norm en bevatten ook (verwijzingen naar) de actuele wet- en regelgeving van toepassing is op tandartspraktijken.

Lees meer informatie over deze HKZ norm

Voor wie is HKZ Tandartspraktijken bedoeld?

De norm HKZ Tandartspraktijken richt zich op de algemene tandartspraktijk. Onder algemene tandartspraktijken worden praktijken verstaan met minstens één werkende tandarts, die beoogt eerstelijns tandheelkundige zorg te verlenen. Hoewel de norm oorspronkelijk bedoeld is voor meermanspraktijken, kunnen eenmanspraktijken ook op de HKZ-norm Tandartspraktijken worden gecertificeerd. Hebt u dus geen medewerkers in dienst, dan komt u toch in aanmerking voor certificering.

Hoe kunnen wij u helpen met HKZ Tandartspraktijken?

Vos Advies begeleidt niet meer bij het certificeren op HKZ Tandartspraktijken. Tandartspraktijken kunnen namelijk beter kiezen voor een nieuwe norm. Deze normen zijn praktischer en moderner van opzet. De normen hieronder raden wij aan aan tandartspraktijken, in plaats van de HKZ Tandartspraktijken:

Bent u benieuwd welke van de bovenstaande normen het beste bij uw praktijk past? Wij geven u graag advies en helpen u bij uw certificering. Neem contact met ons op, dan bespreken wij de mogelijkheden met u.

Menu