Zorgorganisatie oprichten

Informatie aanvragen


Volg uw zorgpassie

Een zorgboerderij starten, een kleine zorginstelling beginnen voor kinderen met autisme of met een groep fysiotherapeuten aan de slag als praktijk voor topsporters.

Op welk vlak u uw zorgorganisatie ook wilt beginnen, er moet aan allerlei wetten en regels voldoen worden voordat u uw eerste patiënt of cliënt kunt helpen. Denk aan de oprichtingseisen voor een BV of stichting, de Wet toelating zorginstellingen (WTZi) en wat te denken van de certificeringseisen. Ook gemeenten stellen vaak eisen, bijvoorbeeld met betrekking tot de vestigingsplek of organisatorische eisen als u een zorgcontract met hen wilt afsluiten. En dan te bedenken dat nieuwe zorgaanbieders vaak in het eerste jaar voor een inspectiebezoek bezocht worden door IGJ. 

Kortom, er komt heel wat bij kijken om als zorgverlener en/of zorgondernemer te starten. 

Hoe Vos Advies u helpt uw zorgorganisatie op te zetten?

Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in de zorg en begeleiding van zorgondernemers. We hebben een uitgebreid netwerk met notarissen, accountants, certificerende instellingen en andere leveranciers die nodig kunnen zijn bij het oprichten van een zorginstelling. Ze kennen de wet- en regelgeving en weten wat er allemaal geregeld moet worden. Daardoor kunnen ze snel voor u inzichtelijk maken, wat er nodig is om uw zorgorganisatie te starten.