Staalconstructie bedrijven

In Nederland zijn circa 9000 bedrijven actief in de metaalsector, hiervan vormen de staalconstructie bedrijven een belangrijk deel. Veel van deze bedrijven hebben minder dan 10 medewerkers. Sinds 2014 hebben deze bedrijven met nieuwe eisen te maken, zoals ISO 3834 voor lasprocessen, CE markering op stalen bouwproducten en de bijbehorende EN 1090 certificering.

Waarom EN 1090?

Bedrijven die constructieve stalen en aluminium onderdelen én bouwpakketten op de markt brengen als bouwproducten zijn sinds 1 juli 2014 verplicht een NEN-EN 1090 certificaat te hebben. Een NEN-EN 1090 certificering is vereist om een CE verklaring af te mogen geven voor de fabricagekenmerken en, voor zover van toepassing, de kenmerken van het constructief ontwerp en de constructieve berekening.

Wat is een VCA certificering?

VCA certificering is er om een bepaalde norm te stellen, om er voor te zorgen dat bedrijven veiliger werken op externe locaties en zo het aantal ongevallen te verminderen. De VCA certificering is bedoeld voor bedrijven die externe werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico vanuit het oogpunt van de opdrachtgever.

Voor wie geldt de ISO 3834 certificering?

Met de ISO 3834 certificering toont u aan dat uw onderneming op het gebied van lastechnische werkzaamheden alle kwaliteitseisen waarborgt. Deze ISO certificering wordt door opdrachtgevers in de defensie, offshore en petrochemische industrie vrijwel altijd vereist. De norm is van toepassing op fabricage in werkplaatsen en op bouwplaatsen.

Waarmee kan Vos Advies u helpen?

  • Begeleiding bij het behalen en behouden van certificering, zoals EN 1090, ISO 3834, VCA en ISO 9001
  • Onze services, zoals de inzet van een lascoördinator, veiligheidskundige, KAM onderhoud en het eQuse online managementsysteem, waarmee u kostbare tijd bespaart
  • Hulp bij het voldoen aan wettelijke eisen en verminderen van risico’s, zoals op het gebied van arbo en milieu

Wilt u kennismaken met ons unieke concept? U kunt vrijblijvend een afspraak bij u op locatie maken.

Bij Vos Advies hoeft u als bedrijf in de metaalbranche voor wetgeving en certificering maar met één partij te maken hebben. Wij werken hiervoor samen met gerenommeerde partners op het gebied van certificering, lasapparatuur, laskwalificaties en lascoördinatie.