Aannemers- en (af)bouwbedrijven

Informatie aanvragen


Goed, veilig en duurzaam bouwen

Van een renovatie tot een heel woonblok neerzetten en alles afbouwen, stuken, schilderen en inrichten. Mooie klussen voor uw bouw-, afbouw of schildersbedrijf. Maar waarom zouden klanten voor u kiezen? Omdat u ZEGT dat u de beste kwaliteit voor de laagste prijs levert? Of omdat u met een erkende certificering AANTOONT dat het werk goed, veilig en volgens afspraak gebeurt?

Mond-tot-mondreclame werkt nog steeds goed, maar niet alle opdrachten worden op deze manier gegund. Voor steeds meer opdrachten geldt namelijk dat zaken als veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid goed geregeld moeten zijn. Met certificeringen als VCA, ISO 9001, de Veiligheidsladder en de CO2 Prestatieladder laat uw uw klant zien dat punten als veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid bij u goed geregeld zijn. Daarmee scoort u ook voor toekomstige projecten.

Wij helpen en ondersteunen bij deze certificeringen. Dit doen we door de benodigde documenten op te stellen, verbeteringen aan te reiken en alles vast te leggen in een eenvoudig, online te gebruiken kwaliteitsmanagementsysteem. Uiteraard kunnen wij ook het beheer en onderhoud hiervan verzorgen. 

Hoe Vos Advies uw bouw-, afbouw of schildersbedrijf helpt met certificering?

Onze in de bouwsector gespecialiseerde adviseurs helpen u een goed kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten én te onderhouden dat bij uw bedrijf past. Dat helpt om nieuwe opdrachten te winnen. Bovendien voorkomt u hiermee gedoe en stress voor audits en inspecties.

Lees het verhaal van Van Aagten

Van Aagten Projectrealisatie BV


Van Aagten Projectrealisatie beschikt al jaren over VCA-, ISO 9001- en ISO 14001-certificering. Met hulp van Vos Advies zijn de verschillende handboeken in het hercertificerings-traject samengevoegd tot één. ‘Nu hoeven wij niet meer op drie plaatsen alles aan te passen’.

'Alles overzichtelijk in één systeem maakt de jaarlijkse controle-audit een stuk gemakkelijker’

‘Wij zijn een klein bedrijf met hardwerkende mensen (13 medewerkers, red) en boden onze opdrachtgevers al vroeg de garantie dat wij ons werk op een veilige manier uitvoeren met inachtneming van de gezondheid van onze medewerkers en klanten én het milieu.’

Alleen een VCA-certificering bleek niet voor elke nieuwe klantevoldoende. Een grote netbeheerder eiste ook ISO 9001 en ISO 14001 om in aanmerking te kunnen komen voor een opdracht. ‘Voor die certificering zijn wij drie jaar geleden met Vos Advies in contact gekomen. De korte lijnen met Marcel Vos en zijn no-nonsense aanpak passen helemaal bij hoe wij als bedrijf functioneren: doe maar normaal met elkaar en zorg dat het afkomt. Toen de auditors vorig jaar dan ook tijdens hun jaarlijkse controle adviseerden voor de hercertificering alles in één systeem te zetten, was de weg naar Vos Advies snel weer gevonden.’

‘Aan de hercertificering gaat veel werk vooraf. Niet zoveel als voor een nieuwe certificering, maar je moet toch alle processen weer even doorlopen. Doordat we zaken gingen samenvoegen in een nieuw kwaliteitshandboek, moet je bovendien goed opletten dat je niets vergeet. Tom Steentjes van Vos Advies heeft ons uitstekend geholpen om overlappende processen tussen ISO 9001, ISO 14001 en VCA te combineren. Het grote voordeel daarvan is, dat wij niet meer op drie plaatsen veranderingen in onze werkprocessen en andere zaken hoeven aan te passen. Alles staat nu overzichtelijk in één systeem. Dat maakt de jaarlijkse controle-audit en een volgende hercertificering ook weer gemakkelijker.’

Petra Toet, Office Manager Van Aagten Projectrealisatie

Van Aagten Projectrealisatie BV