Kleine zorgorganisaties

Informatie aanvragen


Succesvol een kleine zorgorganisatie runnen

U hebt bewust gekozen om kleinschalig zorg te leveren aan een specifieke cliëntendoelgroep. Daardoor kunt u zich helemaal focussen op hun zorgbehoefte en dat werpt z’n vruchten af. Zo blijken cliënten van kleine organisaties veel positiever over de zorg dan cliënten van grotere zorgorganisaties. Bovendien zijn medewerkers van kleine organisaties veel positiever over hun werk.

Hoe jammer is het dan als gemeenten, zorgkantoren en zorgverzekeraars u niet weten te vinden (lees: niet willen betalen voor uw zorginspanningen) omdat u niet over de juiste certificering beschikt?

Hoe Vos Advies u helpt met de certificering voor kleine zorgorganisaties?

We helpen u zaken als veiligheid, cliëntervaringen, verbetermogelijkheden en de gevolgen van wet- en regelgeving inzichtelijk te maken. Vervolgens begeleiden we uw organisatie naar een HKZ-certificering Kleine Organisaties. Een speciale certificering waarmee u op een relatief eenvoudige manier een volwaardige HKZ-certificering kunt halen.

De Raad voor Accreditatie heeft het HKZ-certificatieschema voor kleine zorgorganisaties goedgekeurd. Ook gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren erkennen dit schema.

Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring als adviseur en trainer in de zorg. Ze beschikken over eenvoudige handboeksjablonen. Daarmee begeleiden we u snel en efficiënt naar de juiste certificering.

Ook regelen wij het opzetten van een stichting of BV voor uw nieuwe zorginstelling en de daarvoor benodigde WTZi-erkenning. En wat denkt u van ondersteuning bij aanbestedingen en het sluiten van overeenkomsten met zorgkantoren, zorgverzekeraars en gemeenten. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.