Eerstelijns zorgpraktijken

Informatie aanvragen


Vermijd risico’s in de eerstelijns zorg met de juiste certificering

Gaat u op een goede manier vertrouwelijk om met patiëntgegevens? Zijn de hygiëne- en preventievoorschriften op orde en pas je deze op de juiste manier toe? Kortom, hoe vermijd je als huisarts, tandarts, apotheker, fysiotherapeut, mondhygiënist, orthodontist of tandprotheticus medische en aansprakelijkheidsrisico’s?

Met een EN 15224-certificering toont u aan dat u belangrijke, gezondheidsgerelateerde kwesties als patiëntveiligheid, medicatieveiligheid en het beheer van klinische risico’s scherp in het vizier hebt. EN 15224 is een sectorspecifieke standaard voor kwaliteitsmanagement voor zorgorganisaties. Deze norm is gebaseerd op ISO 9001, maar bevat daarnaast tastbare vereisten voor patiëntveiligheid en beheer van klinische risico's in de plannings-, realisatie- en managementprocessen.

Heeft u al een HKZ- of ISO 9001-certificering? Overstappen naar EN 15224 is relatief eenvoudig en bovendien een goed alternatief.

Hoe Vos Advies u helpt met de certificering van uw huisartsen-, fysiotherapie-, tandarts-, mondzorgpraktijk of apotheek?

Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring als adviseur en trainer in de eerstelijns zorg. Ze beschikken over eenvoudige handboeksjablonen om binnen het online eQuse managementsysteem te gebruiken. Daarmee begeleiden we je snel en efficiënt naar een EN 15224 certificering.

In samenwerking met onze kennispartners bieden wij bovendien LEAN-optimalisatie in de praktijk. Ook kun je bij ons terecht voor e-learning-, arbo-, milieu- en praktijkmanagement-oplossingen.